EKSKURZIJA 4. i 8. RAZREDA U DALMACIJU

11.06.2023. 23:41

Učenici 4.a i b te učenici 8.a i b u pratnji učiteljica Maje Čagalj, Sanje Viland, Sanje Vujnović te Vlaste Stubičar, sklopu ekskurzije u Sjevernu i Srednju Dalmaciju, boravili su u Pakoštanama od 8. lipnja do 11. lipnja 2023. godine.

Cilj odlaska bio je upoznati kulturno - povijesnu baštinu i prirodne ljepote primorskih gradova Republike Hrvatske - Splita, Zadra, Šibenika i Trogira, upoznati i razgledati Nacionalni park Krka i njegove hidrološke fenomene - slapove, upoznati reljef i vegetaciju tamošnjih prostora kao i prometnu povezanost primorske i nizinske Hrvatske. Ovom su prilikom učenici i osvijestili potrebu očuvanja naše baštine ali i čuvanja okoliša. Također su, na svom putu, upoznali ostavštinu znanstvenika svjetskog ugleda Nikole Tesle posjetivši njegovo rodno mjesto i spomen muzej u Smiljanu.

Uz razgledavanje gradova, povijesnih jezgara, obilazaka i učenja, učenicima je preostalo slobodnoga vremena koje su proveli u igri, kupanju, druženju s prijateljima poštujući pri tome međusobna pravila i dogovore. Također, učenici su razvijali higijenske, radne i kulturne navike te se osamostaljivali.

Fotografirale: Maja Čagalj, Sanja Viland, Sanja Vujnović

Izvijestila: Vlasta Stubičar

Arhiva vijesti