SPORTSKI DAN ZA DAN ŠKOLE

31.05.2023. 00:25

Kako zbog vremenskih neprilika nismo mogli obilježiti Dan škole kako smo prvotno planirali, sportski smo dan i sve aktivnosti ipak održali 31. svibnja u zatvorenim prostorima matične škole u Antunovcu i područne škole u Ivanovcu.

Učiteljice koje su sudjelovale u Erasmus + mobilnostima prenijele su znanja i stečene vještine učenicima razredne nastave kroz različite zabavne aktivnosti.

U područnoj školi u Ivanovcu učiteljica Snježana Kralj i knjižničarka Vlasta Stubičar provele su aktivnosti s učenicima 2.b razreda. Učiteljica Snježana pokazala je učenicima kako koristiti neverbalnu komunikaciju i pronaći svog para koji se pozdravlja kao i on. Učenici su pri tom pronalazili na karti svijeta države u kojima se ljudi pozdravljaju na te načine.

Knjižničarka je s učenicima odigrala dobro poznatu im igru kalodont. Podijeljeni u dvije skupine, učenici su se natjecali slažući niz riječi. Obje su skupine dobile isti broj istih riječi. Tijekom igre, ponovili su znanja o poželjnom ponašanju na sportskim terenima, pri izvođenju himne, a naglasak je bio na prevenciji nasilja.

Istu ovu aktivnost provela je i učiteljica Marijana Butor ali u matičnoj školi u Antunovcu s učenicima 2.a razreda.

Učiteljica Natali Milaković provela je s učenicima 1.a razreda aktivnost Lanac zapetljanac. Zatvorenih očiju lovili su se, a zatim otvorivši oči, pokušali su se raspetljati ne puštajući ruke.

Učiteljica Maja Čagalj pokazala je učenicima neobične aktivnosti i natjecanja poput guranja strunjača tijelom, premještanja lopti tijelom i nogama do cilja promičući pri tom zajedništvo kroz igru, učenje novih vještina.

Učenici 3.a razreda sudjelovali su u igri klupko špage koje je s njima održala učiteljica Monika Mrkonjić. Svi su učenici stajali u krugu i međusobno su jedni drugima dodavali klupko. Pri tome su odmotavajući klupko dio špage omotavali oko ruke kako ne bi ispustili nit pri čemu su naveli svoju omiljenu životinju. Učenici su na  posljetku stvorili mrežu, povezali se, slušali i razvijali duh zajedništva i tolerancije.

Fotografirale: učiteljice

Izvijestila: Monika Mrkonjić

Arhiva vijesti