TERENSKA NASTAVA 8. RAZREDA U VUKOVARU

16.10.2023. 16:48

Projekt Posjet učenika osmih razreda Vukovaru obvezna je terenska nastava iz predmeta Povijest za učenike osmih razreda svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj tijekom koje učenici uče o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar kroz predavanja te obilazak memorijalnih mjesta u Gradu Vukovaru.

Naši su učenici osmih razreda u pratnji razrednika Natali Milaković i Ivice Pačarića te ravnatelja škole Tomislava Duka posjetili Vukovar u ponedjeljak 16. listopada.

Učenike i pratitelje škole po dolasku u Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar dočekao je doručak, a zatim su poslušali predavanje Domovinski rat i obišli izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata s naglaskom na Bitku za Vukovar.

Nakon predavanja obišli su i posjetili memorijalna mjesta u Vukovaru (Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - Put spasa, Mjesto sjećanja - „Vukovarska bolnica 1991.", Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovna grobnica na Ovčari, Velepromet i Borovo Commerce). Za učenike je potom bio organiziran ručak i podjela lunch paketa.

Poslije ručka održana je Škola mira i Kviz znanja o Vukovaru i Domovinskom ratu. Natjecale su se 3 škole koje su toga dana sudjelovale u terenskoj nastavi: OŠ Ernestinovo, OŠ J.J. Strossmayer Đuređenovac i naša škola. U napetoj završnici naša škola je osvojila prvo mjesto.

Preostalo je još obići crkvu sv. Filipa i Jakova, Gradski muzeja Vukovar i Muzej vučedolske kulture. S programom terenske nastave učenici su bili gotovi u 18.00 sati te smo pošli kući..

Fotografirali učenici

Izvijestila: Natali Milaković

Arhiva vijesti