DANI KRUHA 2023.

16.10.2023. 09:41

Ovogodišnja proslava i obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u matičnoj je školi u Antunovcu održana 19. listopada prigodnim kulturno – zabavnim programom koji su priredili i izveli učenici razredne nastave uz pomoć svojih učiteljica te učiteljice glazbene kulture Marine Šestić.

Program je vodila učenica 4. a razreda Lucija Žulj a recitale, pjesmice i igrokaze o putovanju malog zrna, gužvi u seoskom dvorištu, pripremi kolača, receptima za kruh, dozrijevanju voćaka i pečenju kestenja prikazali su odabrani učenici od prvoga do četvrtoga razreda.

U našoj su područnoj školi učenici istoga dana također, uz pomoć svojih učiteljica, priredili prigodni kulturno - zabavni program u kojem su prikazali običaje, zanimljivosti vezane uz kruh i zahvalnost za plodove zemlje. Tradicionalno su prigodno uredili prostor te ga ispunili mirisima peciva, kiflica, slastica koje su za tu prigodu ispekle majke, bake naših učenika. Sve je prigodnom molitvom blagoslovio i posvetio naš župnik Andrija Vrbanić.

Fotografirale: Katarina Lordan i Sanja Viland

Tekst priredila: Vlasta Stubičar 

Arhiva vijesti