POSJET PREDSTAVNICA DRŽAVA DAROVATELJICA - projekt hobIT

18.12.2023. 15:11

Osnovnu školu “Silvije Strahimir Kranjčević” kao nositelja projekta “E, baš hoću biti poduzetnik!” posjetile su predstavnice Ureda za financijske mehanizme, Norveške uprave za visoko obrazovanje i vještine i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 

U sklopu Odbora za suradnju u okviru Programa “Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva”,  u sklopu kojega je i financiran projekt hobIT, održana je terenska posjeta financiranih projekata. Tako se na karti našla i Levanjska Varoš, točnije Osnovna škola koja je ujedno i nositelj projekta hobIT, a koja se može pohvaliti odličnim primjerima uključivanja škole u zajednicu, edukacijom nastavnika te korištenjem školskih vrtova u nastavi iz STEM područja.

U posjeti su sudjelovale Asdis Jonsdottir iz Ured za financijske mehanizme (FMO), Margun Istenfjord u ime Norveške uprave za visoko obrazovanje i vještine (HK-dir) te Branka Lovrić i Jelena Franotović iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Tijekom posjeta održana je prezentacija do sada postignutih rezultata u projektu, a gošće su i obišle školski vrt te proizvode nastale u sklopu školske zadruge. Osim predstavnica Financijskog mehanizma na sastanku su sudjelovali i ravnatelji partnerskih škola te predstavnice Zaklade Slagalica kao koordinatorice projekta.

Projekt hobIT nalazi se u završnoj fazi provedbe te nas u 2024. godini veseli vidjeti zajedničke rezultate koji će, nadamo se, ostati kao alati za jačanje kapaciteta škola u ruralnim zajednicama kao pokretača promjena. Osim što nastavnici iz ovoga projekta izlaze sa novim vještinama iz svijeta poduzetništva, svojim kolegama ostavljaju nove materijale za rad s učenicima u školskim vrtovima, ali i u školskim zadrugama i nastavni iz STEM područja.

Projekt „E, baš hoću biti poduzetnik“ podržan je sa € 133.396 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EEA financijskog mehanizma. Cilj projekta je unaprjeđenje vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz područja STEM-a, IKT-a, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima u osnovnim školama.

Arhiva vijesti