TERENSKA NASTAVA 2.A i 2.B RAZREDA U OSIJEKU

09.05.2024. 18:21

Učenici 2.a i 2.b razreda u pratnji svojih učiteljica Višnje i Edite te knjižničarke Vlaste uputili su se u četvrtak 9. svibnja autobusom na terensku nastavu u Osijek.

Nastava je započela posjetom Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek gdje su učenici upoznali i razgledali dječji odjel. Ljubazne knjižničarke Suzana i Sanja pokazale su građu odjela te kako se može postati članom knjižnice i što se sve, uz posudbu naravno, može u knjižnici raditi.

Potom su učenici sudjelovali u pričaonici koju je za njih priredila majstorica pripovjedačica Ivana Antolović. Nakon poslušane priče, učenici su se okušali i u igrici vrućeg stolca u kojoj su ponovili vlastiti doživljaj priče.

Nakon knjižnice, nastavili smo naše aktivnosti. U gradskom parku Zrinjevac održali smo našu stanku gdje smo prvo užinali a zatim preostalo vrijeme proveli u igri i raznim aktivnostima. Nakon Zrinjevca, nastavili smo usustavljivati naše gradivo prirode i društva, gradivo o prometu, prometalima i značaju prometa za putnike. Sljedeće je naše odredište bio Željeznički kolodvor Osijek. Obišli smo ga i razgledali a gospođa prometnica upoznala nas je sa svojim dnevnim aktivnostima i poslovima prometnika. Za kraj nam je ostao obilazak i razgledanje Autobusnog kolodvora gdje nas je i čekao  naš autobus za povratak kućama.

Fotografirala: Edita Starčević

Izvijestila: Vlasta Stubičar