MEĐUŠKOLSKI KVIZ U BELOM MANASTIRU - "PUTUJEMO LIJEPOM NAŠOM"

22.05.2024. 17:26

Druženje i tradiciju održavanja međuškolskih kvizova, nakon višegodišnje stanke i razdoblja korone, osvježili smo prošle godine organiziravši kviz u našoj školi. Kako su prošle godine pobijedili učenici OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ iz Beloga Manastira, ove se godine kviz održao upravo u njihovoj školi.

Kviz je održan u srijedu 22. svibnja u poslijepodnevnim satima a osim škole domaćina i naših predstavnika, sudjelovale su još 4 škole, OŠ Ernestinovo, OŠ Laslovo, OŠ Mate Lovraka iz Vladislavaca te OŠ Šećerana. Tema ovogodišnjeg međuškolskoga kviza bila je “Putujemo Lijepom Našom”. Kviz je organiziran kao popularni Pub Quiz što je djeci posebice zanimljivo. Našu je školu predstavljala četveročlana ekipa učenika i učenica od petog do osmog razreda (Jakov, Katja, Mihael i Lorena). Natjecali su se u pet skupina zadataka. Tema i pitanja kviza bila su vezana uz Hrvatsku. Podijeljena su bila po ciklusima u kojima smo obuhvatili pitanja iz različitih hrvatskih regija, a na kraju završili s glazbenim ciklusom koji je obuhvaćao poznate pjesme, plesove i glazbenike Hrvatske.

Najviše uspjeha i prikupljenih bodova imala je ekipa Osnovne škole Laslovo koja je i pobijedila u kvizu. Osim igara za natjecateljske ekipe, natjecati su se mogli i navijači koji su došli podržati svoje ekipe i škole. I za njih smo priredili razne zanimljive igre znanja, ali i vještina. Radujemo se sljedećim druženjima i odlasku u Laslovo iduće godine.

Fotografije preuzete OŠ „Dr.F.Tuđman“

Izvijestila: Vlasta Stubičar