PUTEVIMA GLAGOLJAŠA - EKSKURZIJA UČENIKA 5. i 6. RAZREDA

10.06.2024. 23:56

Učenici petih i šestih razreda su išli na ekskurziju u Istru, na otok Krk i u Ogulin u periodu od 7. do 9. lipnja 2024. godine. U pratnji su bile učiteljice Sanja Vujnović, Tihana Pauković i Snježana Kralj.

Prvi dan smo obišli Jurandvor, vidjeli kopiju Bašćanske ploče i čuli predavanje o njezinom nastanku, te čuli lijepu interpretaciju originalnog teksta. Zatim smo brodom posjetili otočić Košljun i obišli muzeje smještene u samostanu. Kasnije popodne smo se smjestili u kamp u Rapcu i iskoristili lijepo vrijeme za kupanje u moru. Izvrsni obroci su bili organizirani u obližnjim hotelima.
Drugi dan smo se prijepodne kupali u hotelskom bazenu i u moru. Popodne smo posjetili Aleju glagoljaša, Roč i Hum. Saznali smo puno o simbolici spomenika i povijesti glagoljice.
Zadnji dan smo posjetili Ivaninu kuću bajki u Ogulinu. Interaktivni muzej je oduševio mnoge, a mogli smo pogledati i predstavu učeničke dramske skupine iz Samobora.
Vratili smo se u Ivanovac i Antunovac oko 19:30.
Učiteljice žele pohvaliti učenike koji su lijepo reagirali u svim obilascima, pristojno se ponašali i držali se dogovora s učiteljicama.
Agencija Arriva nam je dobro organizirala raspored aktivnosti, te nam dodijelila zanimljivu i dobro pripremljenu vodičicu, Antoniju i spretnog, smirenog i pouzdanog vozača Josipa.

Arhiva vijesti