PANONSKI FESTIVAL KNJIGE

22.05.2024. 22:05

Promocija stripa Svjetlana Junakovića; Kako je Potjeh tražio istinu

Učenici koji pohađaju dodatnu nastavu HJ su se 22.5. 2024. godine uputili u Osijek sa svojom učiteljicom Tihanom Pauković  na Panonski festival knjige i prisustvovali promociji stripa prema priči  Ivane Brlić Mažuranić, Kako je Potjeh tražio istinu.

Promocija stripa je bila održana u sklopu proslave  150. godina od rođenja književnice Ivane Brlić Mažuranić ,  prema predlošku stripa Svjetlana Junakovića scenarij za ovaj strip napisao je Davor Špišić, a crteže je izradio Tomislav Košta.

Učenicima i učiteljici je bilo zanimljivo poslušati kako je nastao ovaj zanimljivi strip. O stripu su govorili sam autor Svjetlan Junaković te Davor Špišić koji je bio glavni i odgovorni za scenarijo ovoga stripa.

Nakon promocije su učenici sa svojom učiteljicom na dodatnoj nastavi razgovarali kako bi ovaj strip mogli promatrati i čitati kroz biblioterapiju te kako bi priča o Potjehu mogla pomoći onima koji su nesigurni u sebe, onima koji  su u strahu i ta emocija prevladava u donošenju važnih odluka u životu i ono najvažnije kako se riješiti i pobijediti strah.

Fotografirala i izvijestila: Tihana Pauković

Arhiva vijesti