SUSRET S KNJIŽEVNICOM IVANOM ŠOJAT

12.06.2024. 22:26

12. lipnja 2024. godine smo imali  čast u našoj školi ugostiti književnicu Ivanu Šojat s kojom smo  uživali u opuštenom i ugodnome druženju.

Zahvalili  smo se književnici što piše izvrsne romane za tinejdžere i što  se u svojim romanima bavi temama koje su aktualne među tinejdžerima ( droga, alkohol, vršnjačko nasilje)

S književnicom smo proveli i biblioterapijski pristup njezinom  književnom djelu Oblak čvoraka koji govori o vršnjačkom nasilju među mladima. Učenici su iznosili svoje doživljaje ovoga romana te kako je roman na njih utjecao, koje su im emocije prevladavale tijekom čitanja. Odgovori su uglavnom bili da je glavna emocija tijekom čitanja ovoga književnog djela bila ljutnja, strah, tuga te su iznijeli svoje mišljenje da je vršnjačko nasilje kako fizičko, tako i verbalno te putem društvenih mreža ozbiljan problem među mladima danas. Na kraju su se   svi složili da je ovaj roman književnice Ivane Šojat jako važno književno djelo današnjih tinejdžera jer su se svi mogli poistovjetiti s likovima koji su u priči bili zlostavljani i fizički i verbalno te preko društvenih mreža. Svakako je  ovaj roman preporuka svima onima koji su na bilo koji način osjetili da su ugroženi te da su bili žrtve  jednog od navedenih nasilja.

Arhiva vijesti