DAN TOČKE - STREAM AROUND DOT DAY

15.09.2024. 20:08

Učenici 4.a razreda su se odmah na početku nastavne godine uključili u eTwinning projekt Stream around Dot day kao dio provedbe Erasmus projekta Safe Circle of Positive Energy.

Međunarodni dan točke obilježava se 15. rujna kao dan posvećen kreativnosti, hrabrosti i suradnji. U učionicu 4.a razreda TOČKA je stigla nešto ranije, cijeli prvi tjedan nastave promatrala je učenike s velikog panoa, a i oni nju.

U petak 13. rujna učenici su napokon otkrili što se skriva iza jedne obične točke. Priča o djevojčici Vashti, njezinim nesigurnostima, ali i upornosti potakla je učenike na promišljanje o vlastitim sposobnostima, ali i načinu kako možemo utjecati jedni na druge. Učenici su pozorno pratili priču te su u njoj prepoznali  vlastite brige i ljutnju, ali su spoznali koliko je važno ohrabriti nekoga i dati mu poticaj da iskaže svu svoju kreativnost i vrline. Projektne su aktivnosti uključivale razgovor i poticajnu komunikaciju, radionicu i stvaralački rad kroz koji su učenici mogli pokazati svu svoju kreativnost u prikazivanju točke. Učionicom se širilo pozitivno ozračje, a i točka više nije obična u našim očima već je podsjetnik da svatko može ostaviti svoj trag koristeći svoje sposobnosti.

Učenici su potvrdili da im se svidjelo i TOČKA!

Fotografirala i izvijestila: Marijana Butor

Arhiva vijesti