DAN KRAVATE 2022.

18.10.2022. 21:08

U utorak 18. listopada obilježava se dan kravate stoga smo toga dana pozvali učenike neka obavezno stave i ponesu kravatu. Osim toga, organizirali smo i zanimljivo natjecanje u spretnosti vezanja kravate za učenike od 5. do 8. razreda. Po jedan predstavnik svakoga razreda sudjelovao je u natjecanju, a nagradu za najspretnijeg u vezanju kravate odabrao je žiri (učiteljica Marija Kristina, psihologinja Dora te knjižničarka Vlasta).

Sven Gavran, učenik 5.a razreda najbrže je i najurednije povezao kravatu dok je kravata učenika Domagoja Barišića iz 7.b razreda odabrana za estetski najljepšu kravatu. Ova su učenika dobila slatku nagradu.

Učenici od 1. do 3. razreda također su obilježili dan kravate. Oni su toga dana sa svojim učiteljicama crtali kravate te su postavili izložbu svojih crteža u holu škole. Učenici 4.-ih razreda u utorak su posjetili Zagreb gdje su imali priliku na glavnom zagrebačkom trgu uživo pogledati svečanost obilježavanja dana kravate i kravat pukovniju prilikom postavljanja kravate na spomenik banu Josipu Jelačiću.

Fotografirala i izvijestila: Tihana Pauković