PREDŠKOLCI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

04.11.2022. 20:16

U petak 4. studenoga 2022. godine u prijepodnevnim su satima povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga) u našu su školsku knjižnicu stigli maleni Antunovčani. U pratnji svojih teta odgajateljica, naši budući prvašići, predškolci iz Dječjeg vrtića Mali princ Antunovac poželjeli su upoznati i vidjeti školsku knjižnicu.

U knjižnici su ih pozdravili ravnatelj škole, psihologinja i pedagoginja te, naravno, dočekala ih je knjižničarka Vlasta. Nakon što su se udobno smjestili i raskomotili, knjižničarka im je objasnila što ona radi, što se sve u knjižnici radi, što se u knjižnici može pronaći, posuditi, ali i istraživati te čitati. Potom su maleni gosti darovali knjižničarki straničnike koje su izradili u vrtiću dok su u svojoj maloj knjižnici čitali i učili o knjigama.

Za kraj zanimljivoga druženja, knjižničarka im je ispričala i pročitala jednu strašnu priču koju je napisala također jedna knjižničarka, danas ravnateljica, Dubravka Pađen Farkaš, a priča nosi naslov Kvakač. Iako je bila pomalo strašna, vrtićarci su bili hrabri i nisu se preplašili jer su doznali kako se strah može pobijediti.

Fotografirala: Dora Vuković

Tekst priredila: Vlasta Stubičar