MARTINSTAG 2019.

12.11.2019. 23:13

U utorak 12. studenoga 2019. godine u našoj smo školi obilježili blagdan sv. Martina na njemački način. U obilježavanju sudjelovali su učenici četvrtih i petih razreda izborne nastave njemačkog jezika pod vodstvom učiteljice Dijane Mišević te uz pomoć učiteljice Martine Duk.

Učenici su tijekom rujna, listopada i studenoga sudjelovali na različitim kreativnim radionicama na kojima su izrađivali i ukrašavali lampione od staklenki, pisali kratke pjesmice Elfchen na temu sv. Martina, rješavali radne listiće i igrali društvene igrice učeći pritom o tradiciji obilježavanja sv. Martina u Njemačkoj i uspoređujući njihove i naše običaje. Sve navedene aktivnosti dio su projekta planiranog u suradnji s učenicima OŠ „Tin Ujević“ koji su također obilježili Martinje u svojoj školi.

Tako smo se u utorak okupili u školi pri čemu je našoj feštici nazočio i  župnik Andrija Vrbanić koji je učenicima pobliže opisao život sv. Martina. Nakon zabavnih igara i male zakuske, izašli smo u školsko dvorište s upaljenim laternama i izveli Martinsumzug (povorku oko škole s upaljenim laternama) pjevajući njemačke pjesmice kao što su Laterne, Laterne, Martin war ein frommer Mann...
Sve aktivnosti učenika su fotografirane te će pomoću tehnologije i digitalnih alata biti izrađen kratki film koji će se prikazati ostalim učenicima koji pohađaju nastavu njemačkog jezika. Također će biti održana video konferencija s učenicima iz OŠ “Tin Ujević“  iz Osijeka kako bi učenici međusobno razmijeniti svoja iskustva. Učenici su bili jako zadovoljni projektom te su pokazali zanimanje za ovakav način razvijanja međukulturnih kompetencija.

 

Arhiva vijesti