PROJEKT U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA

09.06.2021. 19:36

Već drugu se godinu za redom učionica 4.a razreda pretvara u svijet likovnih umjetnika. Upravo je to i naziv projekta kojim na satu likovne kulture približava učenicima djela likovnih majstora, njihov život i rad.

Upoznajući raznolike likovne tehnike, pojmove i različite interpretacije svijeta koji nas okružuje, učenici su razvijali kreativnost, samopouzdanje, ali i likovno oblikovali u skladu s dobi, znanjem i vještinama iz područja likovne umjetnosti. Učili su se i kako kritički promišljati i promatrati umjetnost u kontekstu.

Kroz cijelo to vrijeme nadahnuće i uzor u likovnom stvaralaštvu nam je bio Piet Mondrian, Gustav Klimt, Victor Vasarely, Giuseppe Arcimboldo, Pablo Picasso, Helen Geller, Mirna Sišul, Ivan Rabuzin, Vincent van Gogh, Andy Maverick, te smo upoznali različite smjerove u likovnoj umjetnosti, kao što su Op art, kubizam, realizam i naivnu umjetnost.

Ujedno smo se na  etwinning platformi pridružili školama i razredima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije, Malte, Poljske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske gdje također ponosno pokazujemo svoja likovna ostvarenja.

Nastalim likovnim djelima organizirali smo školsku izložbu povodom Dana škole.

Na sljedećoj poveznici možete vidjeti radove naših učenika.

https://read.bookcreator.com/m3Q0MJwkVtOYnt2kcHeDKa14dIL2/ZI_r1AEPSJ6bga1ACIUsXw

 

Tekst priredila: Marijana Butor

Arhiva vijesti