VALENTINOVO U RAZREDNOJ NASTAVI 2023.

14.02.2023. 09:57

Na suhoj grani

Vrabac se zaljubio u

Žutu pticu. 

                    (haiku)

Prilikom nadolazećeg dana zaljubljenih Valentinova, učenici i učiteljice naše škole „trenirali“ su neke od naučenih kreativnih tehnika učenja i poučavanja koje je  usvojila i „proslijedila dalje“ učiteljica Maja Čagalj na tečaju Erasmus + u  Barceloni. Niži razredi naše škole promišljali su o važnosti ljubavi i osjećaja; gdje to sve ljubav stanuje, na koji način se može izraziti, koliko je važna i zašto bez nje ne možemo. Izrazili su svoje misli, emocije i kreativnost kroz stvaralačko pisanje i ilustracije različitih vrsta pjesama.

Prvi razredi su nacrtali što sve za njih znači ljubav i napravili ukrase za glavni pano, drugi razredi su naučili kako pisati HAIKU pjesmicu i pri tome ponovili rastavljanje riječi na slogove, treći su razredi pisali ljubavne pjesme AKROSTIHOM, a pripremili su se tehnikom vizualnog razmišljanja. Četvrti su razredi uz ljubavne pjesme pisane u ČINKVINAMA uvježbali vrste riječi, a uz društvene igre i srcolike zadatke riječima vježbali su i množenje brojeva do milijun.

Učiteljica Maja Čagalj je na Erasmus tečaju Motivate your Students with Creative Teaching Strategies naučila neke od tehnika i alata za poučavanje kreativnosti te spoznala nužnost učenja i trening vještina za uključivanje i motiviranje učenika i učitelja. Stoga je osmislila i uz pomoć kolegica realizirala školski projekt razredne nastave: Mala ljubavna poezija.

Važnost poticanja kreativnog mišljenja jedno je od ključnih obilježja
suvremene nastave. Na kreativnost se gleda kao na sposobnost koja tradicionalno usmjerenu nastavu, mijenja u humanističku, stvaralačku i otvorenu.Kreativnost je jedna od najkompleksnijih ljudskih kognitivnih funkcija i jedna od ljudskih kvaliteta koja ovisi o individualnim sposobnostima, stručnosti i motivaciji, a koristimo je prilikom učenja i izgradnje ideja ili proizvoda koji su novi i potencijalno korisni.

Svako dijete može biti kreativno, samo ako ga poučimo kako to postići!

Sve pjesme koje su učenici vrijedno i kreativno napisali i ilustrirali izložene su na panoima u holu naše škole, a kome su upućene saznat ćete i ako zavirite u našu zbirku

MALA  LJUBAVNA  POEZIJA

https://www.storyjumper.com/book/read/149299371/63ea1dc9a9d0c

Najmaštovitije i najkreativnije pjesme nagrađene su slatkim nagradama.

Fotografirala i izvijestila: Maja Čagalj

Arhiva vijesti