eTwinning projekt MAKE A MOVE!- POKRENI SE!

10.06.2023. 00:09

U sklopu našeg Erasmus projekta učiteljica Marijana Butor, uz suradnju s učiteljicom Ines Mazur Vidaković iz OŠ „Matija Gubec“ Magadenovac, pokrenula je eTwinning projekt Make a move!- Pokreni se!, kojim se promiče važnost kretanja kao važne sastavnice učenja i zdravog života.

Odabranim sadržajima obilježen je 10. svibnja, Međunarodni dan tjelesne aktivnosti.

Kroz projekt su prikazane različite metode i pristupi koji su na kreativan način povezali kretanje i usvajanje znanja, onako kako ih je zamislilo i realiziralo 12 učitelja koji su se priključili sa svojim učenicima.

Podršku u provedbi projekta u našoj školi  pružile su  knjižničarka Vlasta Stubičar i učiteljica Snježana Kralj sa svojim aktivnostima koje su provele s učenicima 3.b i 5b razreda te učiteljica Marijana Butor sa svojim 2.a razredom.

Učenici 2.a razreda su aktivnosti povezali s obilježavanjem Dana Europe te su kroz igru upoznali obilježja i posebnosti pojedinih europskih zemalja. Radom u paru su ponovili i utvrđivali znanje o pisanju velikog slova i nazivima država, gradova, naroda i rijeka, ali i promicali vrijednosti suradnje i poštivanja različitosti.

3.b razred na svom je satu prepoznavao i pravilno razvrstavao pojmove iz Prirode i društva. Na satu su, prolazeći zadani poligon, natječući se u skupinama, zadane pojmove pridruživali svom zavičaju. Cilj je bio usustaviti gradivo, raditi u skupini i natjecati se, no osim brzine, bila je potreban i točnost.

Zanimljivim razrednim kvizom učenici 5.b razreda su uz kretanje i igru usvajali i ponavljali znanja iz područja medijske pismenosti o sigurnosti na internetu. Ujedno su uz suradnju proveli kvalitetno vrijeme na otvorenom, kao poželjnoj alternativi sjedenja uz računalo.

Učitelji, sudionici projekta, su projekt i provedene aktivnosti procijenili kao vrlo korisnima za njihov budući rad, a učenici su iskazali svoje zadovoljstvo aktivnim sudjelovanjem i radom.

Kao rezultat zajedničkog rada svih projektnih partnera nastala je zanimljiva Knjiga aktivnosti kao korisna zbirka primjenjiva u radu svakog učitelja, a na korist svim učenicima.

Knjiga aktivnosti/ Activity book

https://read.bookcreator.com/7L5dv76doshapo0yhBhFX6pAMMw2/pQ3RaCDvR5OqCIWKREalqQ

Izvijestila: Marijana Butor

Arhiva vijesti