ŠKOLSKA KAMPANJA PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA - PREDAVANJE ZA RODITELJE

09.04.2024. 21:12

U sklopu školske kampanje protiv vršnjačkog nasilja učiteljice Natali Milaković i Monika Mrkonjić su 9. travnja 2024. godine održale predavanje za roditelje učenika od 5. do 8. razreda u sklopu Erasmus+ projekta Safe circle of positive energy [Siguran krug pozitivne energije].

Kroz prezentaciju su predstavljeni  oblici vršnjačkog nasilja i kako ga prepoznati.

 

Roditelji su mogli saznati na koji način pomoći djetetu ako se nađe u situaciji vršnjačkog nasilja, bilo da je žrtva, promatrač ili nasilnik. 

 

Navedeni su primjeri cyberbullyinga ili virtualnog nasilja koje je uočeno kao veliki problem djece, naših učenika i mladih. 

 

Objašnjena je Teorija potreba W. Glassera s osvrtom na potrebu za moći koja dominira u adolescenciji. Poseban naglasak je stavljen na virtualno nasilje. Učiteljice su prikazale i pojasnile film i prilog o vršnjačkom nasilju u Irskoj koje je rezultiralo smrću djeteta i pokretanjem kampanje za promjenom zakona vezanog za elektroničko nasilje.

 

Također su predstavile Školsku kampanju protiv vršnjačkog nasilja RUKE (reagiraj, umiri , kontroliraj, emocije) i sve koji na istoj rade, upoznale roditelje s web stranicom kampanje i budućim aktivnostima.

Nakon svega su učiteljice izložile rezultate ankete o vršnjačkom nasilju u našoj školi koju su roditelji ranije ispunili te najavile anketu na kraju kampanje (studeni, 2024.) kako bi mogle usporediti stanje prije i poslije kampanje.

Izvijestile: Natali Milaković i Anja Tokić 

Fotografije: Anja Tokić

 

 

Arhiva vijesti